Sikkerhet

Vi i Adell Group er over gjennomsnittet opptatt av IT-sikkerhet. I menyen til venstre vil du finne noen av våre tjenester, samt flere tema innen IT-sikkerhet. I vår blogg vil du også finne flere artikler om sikkerhet.

Ta kontakt med oss om du ønsker en gjennomgang av sikkerheten i ditt firma og systemer, eller bare en prat rundt temaet.

Pålogging

Vi tilbyr ulike nivåer av pålogging til våre systemer:

  • Nivå 2: Brukernavn/passord
  • Nivå 3: Brukernavn/passord/bekreft med SMS-passord
  • Nivå 4: Brukernavn/passord + MinID eller Commfides (Tilfredstiller Nivå 4 i Rammeverk for autentisering og uavviselighet i elektronisk kommunikasjon med og i offentlig sektor)

Kryptert e-post

Med kryptert mail får mottaker kun åpnet mailen ved å nytte kode tilsendt på SMS. Da vet både du og mottakeren at e-posten har kommet frem til riktig person, er sendt fra riktig person og at ingen har lest eller endret innholdet i e-posten underveis.

Alternativet er ofte å sende informasjonen rekommandert eller med bud, men dette er både tungvint og kostbart.

Mobil sikkerhet

Med større krav fra brukerne til mobilitet og at data skal være tilgjengelig fra hvor som helst og hva som helst, er det viktigere enn noen gang å tenke på mobil sikkerhet. Det blir vanligere og vanligere å sjekke, lese og skrive e-post via smarttelefonen eller andre medier.

Derfor mener vi at alle bedrifter bør ha prosedyrer for situasjoner som:

  • Stjålet/bortkommen mobil (hvordan tilbakekaller jeg eksempelvis mail?)
  • Stjålet/bortkommen pc/nettbrett
  • Mistet passord eller mistanke om at noen har fått tilgang
Som kunde hos oss vil du få egen påloggingsinformasjon til et område hvor du kan finne eksempler på prosedyrer som kan benyttes.

Personvern

Personvern er et stort felt som dekker blant annet kameraovervåkning, beskyttelse av sensitive data og behandling av ansattes e-post. Det er i hovedsak Datatilsynet som etterser at reglene blir overholdt i Norge. Oppbevarer eller behandler du personsenistive data i vår sky, vil vi regulere sikkerheten gjennom en egen databehandleravtale som inngås med deg.

Under er listet noen nyttige lenker for deg som ønsker å lese mer og du kan også lese flere poster om temaet på vår blogg:

Diskdestruksjon

Når en PC skal destrueres er det viktig at dataene som er på den også blir destruert slik at ikke uvedkommende finner konfidensiell informasjon. Hamrer du hardisken med en slegge, eller formaterer dem, vil det fremdeles være mulig å få tak i informasjonen i diskene i maskinen.

I samarbeid med våre partnere Imento og UNI-K, har vi prosedyrer og rutiner for å motta eller hente dine disker og destruere dem på en sikker måte ut fra ditt sikkerhetsbehov. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Brannmur & Wifi

Vi tilbyr leie av brannmur og trådløse nett med bl.a. mulighet for gjestenett med Facebook-pålogging. Det betyr at du selv med et åpent nett kan ha full kontroll på brukerne som er pålogget uten å ha store administrasjonskostnader med dette.

Utover roaming mellom punktene, får administrator i tillegg hendige funksjoner som for eksempel et Google-kart over aksesspunktene, detaljerte rapporter om nettverksbruk, og mulighet til å sette båndbredde (og QoS) for traffikktype, brukere eller grupper.

Det å kunne styre trafikken på lag 7, gir deg mulighet til å prioritere trafikken som er ønskelig over nettet og samtidig filtrere bort uønsket bruk. Sikkerhet er prioritert og systemets «Air Marshal» løfter sikkerhetsnivået til dagens høyeste nivåstandard.